Nieuws

De pensioenen blijven ongewijzigd per 1 januari

Het bestuur van ons pensioenfonds heeft besloten om de pensioenen per 1 januari 2017 niet te verhogen (ook wel: geen toeslag of geen indexatie te verlenen).

Daardoor groeien de pensioenen niet mee met de algemene prijsstijgingen en de lonen in ons bedrijf. Dit geldt voor de pensioenen van:

  • werknemers
  • pensioengerechtigden en
  • oud-werknemers die na vertrek hun pensioen hebben laten staan bij ons fonds

Elk jaar een besluit

Het bestuur van ons pensioenfonds streeft ernaar om de pensioenen elk jaar te verhogen. Met een verhoging willen we ervoor zorgen dat uw (opgebouwde) pensioen zoveel mogelijk meegroeit met de algemene prijsstijgingen (inflatie) en de lonen in ons bedrijf. Zo kan uw (opgebouwde) pensioen zijn waarde houden. Een verhoging is voorwaardelijk; u hebt er geen recht op. Het bestuur neemt hierover elk jaar een besluit.

Alleen als er genoeg geld is

De pensioenverhoging is afhankelijk van de financiële positie van ons pensioenfonds. Wij verhogen de pensioenen alleen als er genoeg reserves zijn en de financiële positie dus goed genoeg is.
Daarbij moet het bestuur rekening houden met de wettelijke regels. Daarin staat onder meer dat een pensioenfonds de pensioenen pas mag verhogen als de beleidsdekkingsgraad hoger is dan 110%. Ons fonds had op 31 december 2016 een beleidsdekkingsgraad van 95,0%.

De komende jaren

Door het huidige economische klimaat verwacht ons fonds uw pensioen in de komende jaren niet te kunnen verhogen. Het verlagen van uw pensioen is echter ook niet aan de orde. Met de werkgever is namelijk afgesproken dat hij geld bijstort, mocht dit noodzakelijk zijn.

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over de verhoging van uw pensioen? Kijkt u dan bij Verhoging Pensioen in het deel van deze website voor de deelnemer, oud-deelnemer of gepensioneerde
Onze actuele financiële positie ziet u in deze grafiek.

Bron: Bestuur