Nieuws

Uw nieuwe pensioenregeling

De nieuwe pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds SCA is definitief. Deze regeling geldt met terugwerkende kracht per 1 januari 2015. Wij hebben de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de oude pensioenregeling voor u op een rij gezet.

Wijzigingen

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe pensioenregeling:

  • De pensioenrichtdatum van de nieuwe regeling is gestegen van 65 naar 67 jaar.
    Dat betekent dat uw pensioenoverzichten voortaan gebaseerd zijn op deze leeftijd. Dit betekent echter niet dat u moet doorwerken tot u 67 jaar bent. 
  • De pensioendatum is nu de dag waarop u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.
    In onze administratie regelen we in dat uw pensioen ingaat op de dag waarop u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Als u straks geen keuze maakt voor het vervroegen van uw pensioen, dan is uw AOW-leeftijd uw pensioendatum.
  • Het opbouwpercentage voor het ouderdomspensioen in de middelloonregeling is gedaald van 1,75% naar 1,5%. De franchise in de middelloonregeling is gedaald van € 17.992,- naar € 13.449,-, waardoor u over een groter deel van uw salaris pensioen opbouwt in de middelloonregeling.
  • U bouwt ook ouderdomspensioen op in de beschikbare premieregeling. Deze regeling is nu gericht op een opbouw van ouderdomspensioen van 0,375% op basis van middelloon. Per saldo zorgt deze aanvullende opbouw ervoor dat uw totale pensioenopbouw, inclusief de middelloonregeling, gericht is op de fiscaal maximale opbouw van 1,875% per jaar.

Meer informatie

Het nieuwe pensioenreglement staat op de documentenpagina van deze website. Hebt u vragen hierover? Neem dan contact op met ons. We helpen u graag.